Polityka prywatności dla klientów i dostawców Denti przemysłu młynarskiego

Zgodnie z art. 13 dekretu z mocą ustawy nr. 196/2003 ustanawiające kodeks dotyczące ochrony danych osobowych pisarza Denti Milling Industry Ltd jako właściciel leczenia, informuje, że dane osobowe uzyskane w odniesieniu do naszej relacji biznesowych będą przetwarzane zgodnie z powyższymi przepisami; w stosunku do tych zabiegów również zapewnia ona następujące informacje

Dane osobowe gromadzone

Dane osobowe zbierane są związane przede wszystkim z:

– dane identyfikacyjne (nazwa firmy, siedziba tel, fax, e-mail, informacji podatkowych, itp.).

– informacje dotyczące działalności gospodarczej (o zlecenia, wypłacalność, dane bankowe, rachunkowość i podatki, itd.).

Te dane podane przez niego bezpośrednio lub mogą być zbierane od osób trzecich niezależnych kontrolerów danych (na przykład, w naszej sieci agentów i przedstawicieli w danych dotyczących umów i zamówień handlowych lub w firmach informatycznych lub rejestrów, wykazów lub publicznych bazach danych na danych dotyczących wypłacalności finansowej).

Celem leczenia

Cele przetwarzania danych osobowych są następujące:

  1. realizacji umów określonych powiązanych ze sobą i zobowiązań;
  2. wypełnienie zobowiązań prawnych związanych ze stosunku umownego;
  3. Zarządzanie organizacyjne i handlowe umowy (na przykład relacje z agentów i przedstawicieli, wykonawców organizacji działań realizowanych na klientów);
  4. ochrona praw umownych;
  5. Wewnętrzna analiza statystyczna;
  6. marketing wysyłając promocyjnych i reklamowych materiały dotyczące produktów lub usług podobnych do tych relacji handlowych;
  7. Informacje na temat wypłacalności
Charakter dostarczania danych

Dostarczanie danych oraz ich przetwarzanie jest wymagane w odniesieniu do zastosowań n. 1, 2, 4 odnoszące się do zobowiązań umownych i prawnych; Wkład jest także uważane jako wiążące w stosunku do celu, n. 3, który odnosi się do wykonania wszystkich niezbędnych czynności pisarza i wykonanie zobowiązań umownych; wynika, że ​​odmowa udostępnienia danych do takich celów może ustalić, niemożliwość pisarza do wykonania umów i zobowiązań prawa.

Dostarczanie danych i jej leczenie jest traktowane jako opcjonalne w innych sytuacjach.

Metody przetwarzania

Dane osobowe będą przetwarzane w drukowanych, informatycznych, automatycznych procedur i przechowywane w odpowiednich bazach danych (klienci, dostawcy, dyrektorów, agentów), które mogą być dostępne, a następnie dowiedzieć się o nich, uczestnicy tego handlowego, produkcji, administracji, laboratorium i podmiotów specjalnie wyznaczonych przez niżej podpisanego jako odpowiedzialny za przetwarzanie danych osobowych oraz że mogą wykonywać operacje konsultacje, używania, przetwarzania, porównania i wszelkie inne odpowiednie zautomatyzowane działanie również przepisy ustawowe przepisy w celu zapewnienia, między innymi, poufności i bezpieczeństwo danych oraz dokładność, aktualizowanie i adekwatności danych do określonych celów.

Komunikacja i rozpowszechnianie danych

W odniesieniu do celów określonych w punktach 1, 2 i 4, dane mogą być przekazywane z następujących przedmiotów lub grup przedmiotów, jak wskazano poniżej:

– Firmy transportowe i spedytorzy w kwestiach związanych z przemieszczaniem towarów i procedur celnych;

– Banki w zakresie zarządzania wpływów i płatności;

– Administracje finansowe i inne przedsiębiorstwa lub podmioty publiczne w zgodności z wymogami prawnymi;

– Firmy i kancelarie prawne w celu ochrony praw umownych.

Dla celów n. 3 dane mogą zostać ujawnione agentów, przedstawicieli, którzy pracują dla pisarza, wykonawców lub na własny rachunek i popełnił firm.

Dla celów n. 5 ma komunikacji danych podlegających ujawnieniu danych statystycznych w formie zbiorczej i anonimowej.

Dla celów n. 6 generalnie nie jest przewidziany do przekazywania danych, poza wyjątkiem komunikacji z agentów lub przedstawicieli pisarza, który będzie dbać o prezentacji lub wysyłanie materiału w sytuacjach, już zatwierdzonych przez klienta z wyrażeniem zgody.

Dla celów n. 7 dane mogą być przekazywane do agencji i firm handlowych informacyjnych.

Nie ma rozpowszechnianie danych osobowych.

Prawa zainteresowanych stron

W odniesieniu do tych zabiegów mogą być wykonywane praw wynikających z art 7 dekretu ustawodawczego nr. 196/2003 (której tekst jest całkowicie zamknięta lub poniżej), w granicach i warunkach przewidzianych przez art 8, 9 i 10 mówi prawo. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania i przekazywania danych osobowych przekazanych bezpośrednio lub inaczej nabytych można zamówić administracyjną w siedzibie firmy.

Ten anons oczywiście nie wyklucza, że ​​inne informacje są podawane doustnie zainteresowanym stronom w momencie zbierania danych.

 

19.05.2014 Data

Przemysł Frezowanie zębów s.r.l ..

prawny przedstawiciel Pan Denti Ermanno


Załącznik: art. 7 w sprawie praw zainteresowanych
Art. 7 Dekret ustawodawczy nr. 196/03 (prawo do dostępu do danych osobowych i inne prawa)
1. Masz prawo do uzyskania potwierdzenia od tego, czy danych osobowych, które go dotyczą, ale nie są jeszcze zarejestrowane i ich komunikację w zrozumiałej formie.

2. Masz prawo być informowany:

a) pochodzenia danych osobowych;

b) cele i sposoby leczenia;

c) logiczne stosowane w przypadku obróbki przeprowadza się za pomocą urządzeń elektronicznych;

d) dane identyfikujące właściciela, zarządcy i przedstawiciela wyznaczonego zgodnie z artykułem 5 ustęp 2;

e) podmioty lub kategorie osób, którym dane mogą zostać przekazane lub które mogą dowiedzieć się o nich jako upoważnionego przedstawiciela w państwie, zarządców lub agentów.

3. Masz prawo do:

a) uaktualnienia, sprostowania lub, gdy zainteresowany, integrację danych;

b) cofnięcia, transformacja w postaci anonimowej lub blok danych przetwarzanych w naruszeniu prawa, w tym tych, których nie ma potrzeby zatrzymywania w odniesieniu do celów, do których dane zostały zebrane i następnie przetwarzane;

c) zaświadczenia, że ​​operacje wymienionych w punktach a) i b) zostały podane do wiadomości, również w odniesieniu do ich zawartości, od tych, do których dane zostały przekazane lub rozłożone, z wyjątkiem przypadku, w którym takie wypełnienie okaże się niemożliwe lub wiąże się w oczywisty sposób nieproporcjonalny w stosunku do chronionego prawa.

4. Użytkownik ma prawo do wyrażenia sprzeciwu w całości lub w części:

– W uzasadnionych przypadkach przetwarzania danych osobowych, istotne dla celów zbiórki;

– na przetwarzanie danych osobowych do celów wysyłania materiałów reklamowych lub sprzedaży bezpośredniej lub do przeprowadzania badań rynkowych lub komunikacji handlowej.